+31 (0)85 902 6950

Bio Clean Natural


Terug naar BioCoat producten

Bio Clean Natural

 Vloeibaar reinigings product bebaseerd op enzymen

Klassieke reinigingsbenadering

Standaard chemisch reinigen betekent dat een vervuiling agressief chemisch wordt losgemaakt van een oppervlak en dat deze vervuiling daarna fysiek moet worden weggenomen. In de praktijk betekent dit het verdunnen en verspreiden van de vervuiling.

Een enquête onder professionele reinigingsbedrijven toonde aan dat de reiniging van biologisch vervuilde (dak)oppervlakken meestal bestaat uit een waterdrukreiniging en een nabehandeling met een biocide gebaseerd product. De tweede meest gebruikte methode bestaat uit een voorbehandeling met een biocide gevolgd door een waterdrukreiniging. Hiertoe worden hoofdzakelijk chemische mengsels aangewend die als actief bestanddeel een quaternaire ammoniumverbinding bevatten. Dergelijke producten vallen onder de biocideregelgeving, wat betekent dat het op de Nederlandse markt aanbieden en het gebruik ervan toegestaan is mits toelating van het College van de toelating van gewasbescherming middelen (CTGB). Dit blijft nog zeker zo tot 2022 wanneer op basis van een beoordelingsprogramma dat het effect van bestaande werkzame stoffen (waaronder quaternaire ammoniumverbindingen) op mens, dier en milieu onderzoekt, een advies uitgesproken zal worden over het gebruik van deze producten.

Enzym gebaseerde producten als alternatief

Reiniging op basis van enzymen zorgt er voor dat een organische vervuiling niet alleen wordt losgemaakt van een oppervlak maar tevens moleculair wordt afgebroken zodat deze geheel automatisch verdwijnt en verdunning en verspreiding niet plaatsvindt. In uw eigen lichaam zijn 71 soorten enzym groepen actief die uw lichaam ontdoen van alle (rest)vervuiling, bacteriën en microben.

Hoewel een enzym gebaseerd product eveneens een chemisch mengsel is, bevat dit als actief bestanddeel lichaam eigen enzymen in plaats van een chemisch biocide. Enzymen zijn eiwitten die onder andere de bouwstenen en de aanhechting van een biologische vervuiling afbreken. Momenteel is op de Nederlandse markt ons enzym gebaseerde product BioClean Natural beschikbaar, dat specifiek gericht is tegen de biologische of atmosferische vervuiling van alle soorten oppervlakken. BioClean Natural valt niet onder de biociderichtlijn van CTGB.

 

BioClean – Natural

 

Het nieuwe verantwoordelijke schoonmaken zoals uw eigen lichaam dat doet zonder chemische milieubelasting.

Actief werkende  enzymen 100% biologisch afbreekbaar en wordt als concentraat geleverd. Eén van de  71 lichaam eigen enzymgroepen.

Verwijdert en breekt alle organische vervuiling af alsmede bacteriën en microben.

BioClean Natural werkt op natuurlijke wijze en is zelfreinigend.

Langdurige werking na reiniging, ook preventief.

Veilig voor mens, dier, gewas en enig  ander materiaal.

 

 

 

Toepassingen BioClean Natural

 

Buitenshuis:

 

Alles wat buiten wordt gebruikt  en organisch vervuild is door invloeden van bv. buitenaf - bijvoorbeeld groen aanslag, schimmels, weerplekken, fijnstof enz.  wordt geheel schoon met BioClean-Natural.

Denk hierbij aan houten terrassen, steigers, boten, tuinmeubilair, terrastegels, blokhutten, tuinhuizen, serres, veranda’s, tuinschermen, betonnen vloeren, gevels, dakpannen, bruggen, kunstgras, tenten, stoelkussens, zonneschermen en kleding.

Gebruiksaanwijzing buiten: 

Afhankelijk van de mate van vervuiling wordt het concentraat gemengd met water in een verhouding van 1:1 tot 1:5.

Besproeien van het droge of licht vochtige oppervlak is voldoende. Ruim aanbrengen ongeveer 10 m2 met 1 liter. De werking wordt al snel zichtbaar.  Optimaal resultaat wordt bereikt na circa twee  tot vijf weken afhankelijk van omgevingstempratuur.

Regen helpt het losgeweekte vuil af te voeren.

De doeltreffendheid is groter indien het besproeide oppervlak minimaal 24 uur droog blijft en als er wordt besproeid bij een temperatuur tussen 8 en 50 graden Celsius.

 

Aanbeveling voor snel resultaat, verdunnen met lauw warm water (max 40 graden Celsius). 20 minuten laten inwerken en daarna met schoon water en borstel/bezem oppervlak schoon schrobben.

Bij snelle reiniging buiten,  methode toepassen voor binnen.

 

Binnenshuis:

Gebruik op vloeren, afvoer ontstoppen (vet)putten vloeibaar houden, wasmiddel voor wasmachines en vaatwasser, schoonmaak keukens, badkamer, sanitaire ruimtes enz.

Afhankelijk van de mate van vervuiling wordt het concentraat gemengd met water in een verhouding van 1:1 tot 1:5. Aanbrengen op droog of licht vochtig oppervlak. Ruim aanbrengen circa 10 m2 per liter, 20 minuten laten intrekken, vervolgens met weinig water benevelen en gebruik zachte schrobber of borstel tot schuim ontstaat.    

Als dagelijkse reiniging voor het dweilen en afnemen van werkbanken in keukens, sanitaire voorzieningen enz.   Aanbeveling, verdunnen met lauw warm water (max 40 graden Celsius) voor snellere werking.                                                                                                                                              

 

Algemeen: 

Voldoet aan de HACCP norm

Niet verwerken onder de 8 graden en boven 40 graden Celsius en niet  in de volle zon.

Verbruik: 1 Liter+/-  10- 15 m2.

Als voorbehandeling bij gebruik van een BioCoat product.

 

 

Meer informatie?

Vul het formulier hieronder in en wij nemen contact met u op

Foto's

 
 

Bekijk ook

Huis ter Duin impregneren van natuurstenengevel zeezijde 
 
Lees het hele bericht
 Steen- en houtbescherming op waterbasis
 
Lees het hele bericht
EIGENSCHAPPEN Permanente transparant coating Duurzame bescherming Hydrofoob Onderhoud kostenbesparend Eenvoudig aan te brengen Bescherming tegen algen, schimmelontwikkeling  BioCoat …
 
Lees het hele bericht